Tarihte Savaşlar ve Bisikletleri

31-08-2020 10:10
Tarihte Savaşlar ve Bisikletleri

Günümüzde bisiklet hızlı ve verimli bir bireysel ulaşım şekli olmasına rağmen, kendi anatomisinde savaş koşullarında kullanım için tamamen uygun değil. Nedenine gelince hızlı katedilmesi gereken kötü şartlı yollar için yetersiz kalıyor ve yeterli ölçüde bagaj taşıyamıyordu. 1. ve 2. Dünya savaşları sırasında bu bir sorun olmaktan çıkmış ve bisikletlerin ham halleri silahlı donanımlara dönüştürülmüştür.  

İlk askeri bisikletler 1886 Yıllında gündeme geldi ve üretilmeye başlandı. Bisikletler savaşa uygun halle getirildikten sonra bir çok savaş alanında kullanılmaya başladı. 

 


 

 

Günümüzde katlanabilen bisikletler oldukça popüler. Bir çoğumuz bu sistemin yeni olduğunu düşünse de aslında çok eski ve kullanılan bir sistemdir. Savaş bisikletlerinin en büyük sorunu taşıma olduğundan o dönemlerde bisikletler katlanır halde üretildi. Katlanır bisikleti askerlerin sırtlarında taşımaları olanaklı hale getirilmişti. Kötü arazi şartlarında binmek yerine bu ölüm makinalarını sırtlarında taşıyorlardı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Bisikletleri kullanmak için düzgün bir yol olmasa bile taşıdıkları yükler askerleri rahatlatıyor ve yorulmadan daha  fazla yol almalarını sağlıyordu. Sessiz olması da savaş tercihlerinde büyük bir önem teşkil ediyordu. Çünkü motorlu araçlar sesleri sayesinde dezavantaj oluşturuyordu. Hayvan kullanımı da yine aynı şekilde sorun oluşturuyordu. 


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.